Свечана академија поводом Дана школе

ДешавањаComments Off on Свечана академија поводом Дана школе

Под слоганом ,,Окани се неважне приче, другарство се поверењем стиче“, у петак 17.  новембра 2017. године Основна школа ,,Вук Караџић“ свечано је, у препуној сали краљевачког биоскопа ,,Кварт“, обележила 88. годину свог постојања.

Свечана академија отпочела је певањем државне химне ,,Боже правде“ у извођењу школског хора, након чега се присутним гостима обратила директорка, госпођа Биљана Барловац. У поздравном говору она је поносно истакла брз напредак у области развоја и унапређења образовно – васпитног процеса, као и запажене резултете, успехе, награде и допринос који школа на свим пољима остварује. Посебно се осврнувши на годину иза нас, директорка је напоменула да је наша школа прва школа у Србији опремљена са три паметне учионице, школа са роботом која је била део најбољих тимова у програмирању и истраживачком центру Петница, школа у којој је шведска компанија реализовала светску кампању STOPLOOKWAVE, школа у којој је започето финансијско описмењавање најмлађих ученика, школа у којој је препозната активна улога Ђачког парламента у раду школе, те је као такав позван да преноси своја искуства на конференцијама широм Србије, школа која подстиче свестрани развој ученика кроз ваннаставне активности, где ученици кроз своје уметничке, глумачке и друге таланте освајају награде на међународним такмичењима, као и бројне активности у области хуманитарног рада путем ког се помоћ пружа онима којима је неопходна како на простору нашег окружења тако и шире све до Косова и Метохије…

Срдачну захвалност директорка је упутила онима који су помогли у осавремењивању и унапређењу образовно – васпитног рада: аустралијској амбасади у Београду, кинеској компанији ,,Хуавеј”, шведској компанији ,,Волво”, а потом и свима онима који су пружили несебичну помоћ и подршку унапређивању рада школе: Госпођи Марици Мијајиловић, заменици градоначелника, његовој екселенцији, амбасадору Палестине у Београду, господину Мохамеду Набхану, директорки школе ,,Св. Кирил и Методиј“ у Велесу, госпођи Анити Мирчев, директорки Угоститељско-туристичке школе са домом ученика у Врњачкој Бањи, госпођи Јелени Чепрековић, захвалност родитељима ученика на изузетној сарадњи, Драгани Воштић, Рудњанин Николи, Лекић Радовану; захвалност појединцима за свесрдну помоћ, господину Горану Цветкову, машинском инжињеру, др Миљану Марашевићу, доценту на факултету за Машинство и грађевинарство у Краљеву, као и удружењу Света Јелена Анжујска, удружењу ,,Свебор – Свети кнез Лазар” из Краљева, предузећу ,,Термовент“, Миодраг Јеначковић, као и свим пријатељима који спремно пружају помоћ и подршку у нашој мисији образовања и васпитања.

DSC_4415

Поруком пријатељства и љубави, настављен је драмски програм наших ђака чији текст је дело учитељице Данијеле Грујић, добитника међународне награде за дечије драмске текстове, а у режији наставника физичког васпитања, музичке културе, српског и страних језика, информатике… ђаци су показали широк спектар својих физичких и глумачких капацитета ожививши ликове домаћег и страних романа: ,,Орлови рано лете“, ,,Мали Принц“, Капетан Немо – ,,20 000 миља под морем“, ,,Робинсон Крусо”, све у  духу пријатељства, салом се проломио аплауз као и задовољавајућ осмех на лицима пријатеља током извођења оригиналног програма.

На крају, директорка је посебно истакла, похвалила и наградила шездесет ученика који су остварили значајна достигнућа на конкурсима, смотрама, општинским, окружним, републичким, међународним такмичењима, као и педесет пет наставника који су уложили велико залагање и труд на остварењу тог циља. Не заборавивши ни оне наставнике који су на посебан начин допринели раду наше школе као и наше драге пензионере који су своје време, знање и енергију до недавно несебично делили са нама. Речима захвалности директорке школе, завршена је свечана академија уз жељу да успешна школска година која је за нама буде замењена још успешнијом која долази.

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.