Свечана академија поводом Дана школе

ДешавањаComments Off on Свечана академија поводом Дана школе

Свечана академија поводом Дана школе одржана у Краљевачком позоришту

Свечана академија поводом обележавања 87 година рада и постојања Основне школе „Вук Караџић“ одржана је 04.11.2016. године у препуној сали Краљевачког позоришта.

Свечана академија је почела извођењем химне „Боже правде“, после чега се присутним гостима обратила директорка школе, Биљана Барловац. У поздравном говору она је истакла да није кратак, а ни лак пут од скоро једног века да једна школа постане запажена по својим резултатима, наградама, успесима које ниже на свим пољима, броју ученика, а пре свега броју пријатеља које је стекла на путу свог развоја а који су данас са нама.

0-02-04-2098f97609c2d4d9e8b4081771773a2b3ef833c59d706353484dff518cf68377_fullРечима топле добродошлице и искреног гостопримства, директорка се захвалила уваженим гостима уручивши Захвалнице истакнутим појединцима који несебично помажу унапређивању васпитања и образовања, Његовој екселенцији, амбасадору Палестине у Београду, господину Мохамеду Набхану, господину Ивану Радовановићу, старешини Храма Светог Василија Острошког, др Предрагу Терзићу, градоначелнику града Краљева, господину Ненаду Нерићу, државном секретару Министарства одбране Републике Србије, др Љиљани Никшић, начелници Министарства спољних послова, господину Зорану Мартиновићу, директору Националне службе за запошљавање Републике Србије, госпођи Тањи Славковић, финансијском саветнику Школске управе, господину Вјекославу Петришку, председнику Краљевачког друштва учитеља. Награђен је и импозантан број наставника и ученика, који су својим залагањем, радом и ентузијазмом освојили запажена места на општинским, окружним и републичким такмичењима и наравно, драгим пензионерима који су оставили неизбрисив траг својим радом.

0-02-04-65527b32fb409034fedeb35c3f0a0d942eb8ccbf1ea87e4fc6ffe8e74e3f77d7_fullПригодне награде директорка је уручила ученицима који су учествовали на ликовном и литерарном конкурсу поводом Дана школе. Свечаној академији су присуствовали сви они који учествују и помажу раду школе, представници Полицијске управе, директори школа из Македоније, Црне Горе, Београда, директори краљевачких школа, јавних предузећа, установа, удружења, партнери из привреде, чланови Градског већа, поштовани родитељи, једном речју сви они који нам помажу у нашој мисији образовања и васпитања.

Свечана академија је настављена драмским програмом под слоганом „Нека те разум води, знање је увек у моди“. Салом се неколико пута проломио смех и аплауз током оригиналног извођења драмског програма који су извели ученици наше школе.

„Овај јубилеј је круна нашег рада, а у исто време и изазов да остваримо своју визију развоја и напретка са вером да ћемо у будућности оправдати плодоносно трајање“ – су речи којим је директорка школе затворила свечану академију.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.