Семинар – Обука за писање и реализацију пројеката у области образовања

ДешавањаComments Off on Семинар – Обука за писање и реализацију пројеката у области образовања

Данa 18. и 19. маја  у Основној школи „Чибуковачки партизани” у Kраљеву одржана је обука за писање и реализацију пројеката у области образовања. Ову обуку је спровео Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ), а у организацији Националне асоцијације родитеља и наставника Србије.

Предавачи на овој обуци су Мира Трифиуновић Паул и Саша Гламочак, сарадници СИПРУ-а. Они су током дводневног рада предсавити учесницима обуке све фазе припреме пројекта, од мапирања проблема и сагледавања улоге пројектног планирања, дефинисање временске динамике, буџета, преко планирања пројеката у односу на захтеве донатора, до управљања пројектима, извештавања и коначне реализације.

Обука је део иницијативе „Изградња капацитета образовних институција у Републици Србији за писање пројеката и коришћење потенцијалних извора финансирања за унапређење квалитета, праведности и ефикасности рада”, у оквиру које је СИПРУ обучио 20 тренера.

Ово је пета по реду обука, чиме се број обучених наставника попео на 150, међу којима су и шест наставника наше школе, Марко Јоргић, Михајло Живковић, Анђелка Драгојловић, Мирјана Миленковић Вранић, Ивана Кекерић и Јована Миленковић.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.