Семинар – ”Усавршавање комуникацијске компетентности…”

ДешавањаComments Off on Семинар – ”Усавршавање комуникацијске компетентности…”

У суботу, 23.09.2017. године, у матичној школи организован је семинар за наставнике ”Усавршавање комуникацијске компетентности: комуникација са родитељима, ученицима, колегама и родитељима”, у организацији Института за педагошка истраживања из Београда. Стручно вођен од стране др Славице  Шевкушић, вишег научног сарадника и др Иване Ђерић, семинар је полазницима омогућио усавршавање комуникацијске компетентности.

viber image

Током осам часова, тридесет наставника упознало се са основним принципима комуникације као међуљудског односа, карактеристикама и последицама непријатне комуникације, те  која су златна правила успешног комуницирања. Посебна пажња посвећена је комуникацији са ученицима, нарочито онима који показују проблеме у понашању. Као важан аспект добре комуникације, представљене су различите технике слушања са истицањем важности активног слушања, као и конверзационим техникама.

Наставници су се подсетили и свакако научили нешто ново што ће бити помоћ у комуникацији, како са ученицима, њиховим родитељима и колегама, тако и у приватном, свакодневном животу.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.