Ти си одговоран за своје здравље!

ДешавањаComments Off on Ти си одговоран за своје здравље!

Ученици првог разреда су у четвртак, 7. априла 2022. године обележили Светски дан здравља. Поред избора здраве хране за ужину, ученици су применоминтегративног  приступа изучавали значај здравих стилова живота, дискутовали о улози појединаца на очувању свог здравља, али и указивали на међусобни утицај живе и неживе на здравље човека.

Тако су теме здраве исхране, хигијене и физичких активности нашле своје место у текстуалним задацима са сабирањем и одузимањем у скупу природних бројева до 20, у тексту који су читали и записивали штампаним словима ћирилице, у садржајима света око нас, али и у изради мини пројекта на часу одељењског старешине.

Ученици су своје пројекте вербално презентовали директорки, Милени Брковић  и педагогу, Драгани Милетић, али и послали јасну поруку да свако од нас зна и може да утиче на очувању свог здравља  на различите начине.

Своје радове су ученици одељења I/2 са учитељицом Данијелом Грујић истакли на школски пано како би вршњачком едукацијом допринели развоју одговорног односа појединца према себи, другима и окружењу. Интегративна настава подразумевастварање веза између сличнихаспекте различитих дисциплина. Границе између наставних предмета се губе, садржаји се повезују.  Интегративно учење укључује сагледавање садржаја из различитих перспектива.  Ово пружа целовитост садржаја заучење које доводи до веће могућности да се успоставии запамти узајамна повезаност садржаја из различитих наставних предмета. Деца најбоље усвајају и памте информацијеонда када их могу повезати са реалним контекстом. Тако да интегративни приступ подразумева активног ученика који дубоко изучава одређену тему (садржаје), посматра их из различитих перспектива и стечена знања примењујеиз једне области у другу – тј.функционално знање.

Погледајте галерију фотографија кликом на линк испод:

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.