Угледни час – српски језик и верска настава

ДешавањаПримена савремених технологија у наставиComments Off on Угледни час – српски језик и верска настава

Дана 12. јануара 2018. године организован је угледни час у првој Паметној учионици у Србији.  Комбиновањем живе речи наставника и употреба савремене технологије показала се као одличан пример за усвајање новог градива.

Наставник српског језика Сандра Рудњанин и наставник верске наставе Марко Јоргић реализовали су угледни час на тему Житије Светог Саве.

Ученици су добили истраживачке задатке, прочитали пажљиво одломак из Житија Светог Саве, забележили запажања и обратили пажњу на лик светитеља у овом одломку. Велику пажњу ђацима привукла је карта путовања Светог Саве која је била пројектована на Паметној табли. На карти су биле обелажане све битне године путовања нашег првог архиепископа.

Ученици осмог разреда су сазнали занимљиве детаље из живота светитеља које до тада нису знали. Упознали су се са животом Светог Саве, бегу на Свету Гору, монашењу, монашком животу на Светој Гори, о улози и значају који је имао за српску цркву и државу, о градњи Хиландара.

Уз помоћ савремене технологије приказан је сам чин монашења, где су ученици уведели разлику између Растковог монашења у односу на монашење других монаха.

Најинтересантнији део за ученике је био завршни део часа где су се надметали у квизу, који је направљен у едукативној игрици КАХУТ. Сваки ђак је добио таблет рачунар помоћу којег је одговарао на постављена питања. Питања су била пројектована на паметној табли а на таблетима су им излазили понуђени одговори. Квиз је био посвећен наставној јединици која је била обрађена на овом часу.

Угледном часу присуствовали су директор школе Биљана Барловац и велики број колега.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.