УПИС ПРВАКА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ КРАЉЕВО

ДешавањаComments Off on УПИС ПРВАКА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ КРАЉЕВО

Поштовани родитељи обавештавамо вас да је поново доступна услуга основних школа за упис деце на Порталу еУправа – еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Сада на једноставан начин, захваљујући овој услузи, можете да закажете термин за упис и тестирање детета у ОШ „Вук Караџић“ Краљево.

Термин у основној школи може да се закаже преко Портала еУправа или у директном контакту са школом, путем телефона или имејла. Одласком у основну школу у заказаном термину родитељи завршавају све активности везане за упис, без потребе да доносе иједан папирни документ – извод из матичне књиге рођених, пријаву пребивалишта, уверење о похађању предшколског програма и доказ о обављеном лекарском прегледу детета, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетно, обавезно је донети у школу лекарско уверење уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи.

Свака основна школа је у обавези да понуди термине за упис и тестирање у периоду од 1. априла па до 31. маја, што је ОШ „Вук Караџић“ и учинила.

Родитељима је на Порталу еУправа на располагању и именик са контактима свих основних школа, као и контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја на броју телефона 011/7350557, а оператери су доступни радним данима од 8.00 до 15.00 часова. Услугу еЗаказивање термина за упис успоставила је Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством здравља.

Свим будућим првацима и њиховим родитељима желимо срећан упис у први разред.

Како да упишете дете у школу електронски (кораци)

· Уколико нисте, потребно је да будете регистрован корисник, односно да имате креиран налог на Порталу еУправа euprava.gov.rs, односно државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs;

· Детаљно упутство можете пронаћи овде;

· Након успешне регистрације потребно је да се пријавите на Портал еУправа (упутство за пријаву);

· Из менија одаберите Услуге > Образовање > еЗаказивање термина за упис, где можете прочитати детаљан опис те услуге;

· Након покретања услуге еЗаказивање термина за упис одаберите опцију Подношење пријаве, изаберите школу ОШ „Вук Караџић“ Краљево да закажете термин за тестирање ђака и упис и одаберите термин.

Добродошли у ОШ „Вук Караџић“ Краљево!

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.