Упис првака у ОШ „Вук Караџић“

ДешавањаComments Off on Упис првака у ОШ „Вук Караџић“

Поштовани родитељи будућих ђака првака,

Упис у први разред за школску 2023/24. годину почиње 1. априла 2023.године.

Упис и заказивање термина за тестирање деце се и ове године обавља електронски преко е-управе.

Родитељима ће за електронско заказивање термина за тестирање и упис детета у први разред, апликација е Заказивање бити доступна од 20. марта до 31.маја.

Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем, или се из неког разлога не сналази, или не успева да закаже термин електронски, јавиће се секретару школе лично и секретар ће електронски заказати термин у Ваше име. Уколико се одлучите да Вам термин за тестирање електронски закаже секретар, морате припремити јединствен матични број родитеља и детета, јер без ЈМВГ-а није могуће заказати термин.

Упис деце у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 01.априла до 31. маја 2023.године. У истом термину, педагог школе ће извршити тестирање детета.

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ни један документ у папирном облику. Школа по службеној дужности, електронским путем, прибавља податке из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система, као и податак о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, или у војној установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Како да упишете дете у школу електронски (кораци)

  • Уколико нисте, потребно је да будете регистрован корисник, односно да имате креиран налог на Порталу еУправа euprava.gov.rs, односно државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs;
  • Детаљно упутство можете пронаћи овде;
  • Након успешне регистрације потребно је да се пријавите на Портал еУправа (упутство за пријаву);
  • Из менија одаберите Услуге > Образовање > еЗаказивање термина за упис, где можете прочитати детаљан опис те услуге;
  • Након покретања услуге еЗаказивање термина за упис одаберите опцију Подношење пријаве, изаберите школу ОШ „Светозар Марковић“ Краљево да закажете термин за тестирање ђака и упис и одаберите термин.

Добродошли у ОШ „Вук Караџић“ Краљево!

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.