Успеси наших ученика у Недељи Црвеног крста

ДешавањаComments Off on Успеси наших ученика у Недељи Црвеног крста

Током обележавања Недеље Црвеног крста,  у уторак 10. маја 2022. године одржано је финале квиза “Шта знаш о Црвеном крсту”. Састав наше екипе чинилe су ученицe петог разреда који похађају Хуманитарно-здравствену секцију. Наставница Љиљана Ракић и чланови прошлогодишње екипе имали су задатак да обуче ученицe и формирају екипу за такмичење. Екипа у саставуТамара Јоксић, Марија Воштић, Иконија Бањевић, Дуња Филиповић и Ана Чукановић показала је завидно знање о Црвеном крсту и освојила друго место. За постигнут успех, екипа је добила пехар и диплому.

Ученици наше школе  традиционално учествују на ликовном и литерарном конкурсу „Крв живот значи“. Ове године наша школа је на литерарном конкурсу заузела прва три места у категорији од 5. до 8. разреда. Велики успех су оствариле Марта Величанин, ученица 55, освојивши 1. место, а Хелена Марковић 52 и Петра Марковић 52 – друго и треће место. Свечана додела награда одржана је на Национални дан добровољних давалаца крви, 11. маја у просторијама Клуба одборника Краљево када су наше ученице и њихове наставнице Ивана Авић и Сандра Рудњанин награђене дипломама, књигама и пригодним поклонима.

Ово је само још један од показатеља да се у нашој школи промовишу здрави стилови живота и да су наши ученици подједнако добри у наставним, али и у ваннаставним активностима.

Галерију фотографија можете погледати овде.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.