УЧЕНИК НАШЕ ШКОЛЕ НАЈУСПЕШНИЈИ ПИОНИР У 2020. ГОДИНИ, ВУК БАЗИЋ

ДешавањаComments Off on УЧЕНИК НАШЕ ШКОЛЕ НАЈУСПЕШНИЈИ ПИОНИР У 2020. ГОДИНИ, ВУК БАЗИЋ

Историја кајака на дивљим водама у Краљеву је дуга, што је и природно за град који се простире на три реке. Један од најпознатијих кајак клубова на простору бивше СФРЈ све до данашње Србије је и краљевачки Ибар који је подарио бројне шампионе на дивљим водама, како на домаћим, тако и на међународним такмичењима. Последњих година појавила се нова генерација кајакаша Ибра коју предводи изузетно талентовани Вук Базић, рођен 2006. године у Краљеву. Са кајаком је почео да се бави 2015. године, сасвим случајно, након добро познате краљевачке манифестације „Весели спуст“ када је први пут и сео у кајак. Вук тренутно весла за свој матични клуб, али би волео да се опроба и ван граница наше земље, а узори су му Јири Прскавец и Петер Каузер. Напорно тренира, јер му је циљ да дође до Олимпијских игара и ту направи добар пласман, али и да претходно завесла у нашој репрезентацији. То би му, како сам каже, био огроман подастицај у даљем спортском усавршавању и напредовању. Иначе, омиљена дисциплина му је слалом К1 у којој се најчешће такмичи, а поред ове, такмичи се још и у категорији слалом Ц1.

За све оне који то не знају, није на одмет да се подсетимо да је Вук у децембру 2019. године, проглашен за најуспешнијег спортисту нашег града у категорији пионира, од стране Спортског савеза Краљева.

За успешност у спорту сматра да је потребно доста труда и рада, велика упорност али и мало среће. Својим највећим личним успехом сматра управо горе поменуту чињеницу да је две године заредом проглашаван за спортисту града Краљева у категорији пионира, као и то што је првак Србије у категорији К1 пионира. Посебно је поносан на чињеницу да је његов клуб као екипа, најуспешнији у Србији, у такмичењима на дивљим водама.

„Ми смо веома сложна екипа, дружимо се и ван воде кад год нам то прилике дозволе, пружамо једни другима подршку, али наравно да на такмичењима постоји тај такмичарски дух међу нама“, каже Вук Базић, најталентованији краљевачки кајкаш.

Највећи подршку, у бављењу овим спортом пружају му породица, као и његов тренер. Слободно време, када га има, воли да искористи за вожњу бициклом, шетање свог пса као и дружење са пријатељима.

Очекује да каријера иде узлазном путањом, а оно што је он имао да поручи младим кајакашима је:

„Будите упорни и верујте у себе, јер свако одрицање се исплати“, закључује Вук Базић, кајакаш краљевачког Ибра.

И ове године, Вук Базић је проглашен за најуспешнијег спортисту у категорији пионира за 2020. годину, а од стране Спортског савеза Краљева.

Овогодишњи Вукови резултати на основу којих је и освојио ово признање су:

Првак Србије за 2020. годину у дисциплини К1 слалом за пионире;

Првак Србије за 2020. годину у дисциплини 3X К1 слалом за пионире;

Првак Србије за 2020. годину у дисциплини Ц1 слалом за пионире;

Првак Србије за 2020. годину у дисциплини К1 спуст-спринт за пионире;

Првак Србије за 2020. годину у дисциплини Ц1 спуст-спринт за пионире;

Првак Србије за 2020, годину у дисциплини Ц1 спуст- класик за пионире;

Првак Србије за 2020. годину у дисциплини Ц1 спуст – класик за пионире;

Друго место на Првенству Србије за 2020- годину у дисциплини К1 спуст-класик за пионире ;

Друго место на Првенству Србије за 2020. годину у дисциплини 3X К1 спуст класик за пионире.

Основна школа “Вук Караџић” Краљево честита Вуку Базићу на додељеном признању и жели му успешан наставак спортске каријере.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.