Ученици и наставници на Фестивалу науке

ДешавањаComments Off on Ученици и наставници на Фестивалу науке

И ове године су ученици наше школе посетили Фестивал науке у Београду. Ученици  који су постигли запажене резултате из области науке, као и они који су учествовали у разним активностима унутар школе, са одушевљењем су прихватили одлазак на Фестивал.

За сваког од 43 ученика, колико их је кренуло у недељу, 17. децембра, имало је прегршт занимљивих садржаја. На располагању им је био велики број експеримената из области физике, хемије, а посебну пажњу су им привукли они делови науке који су посвећени њеној историји, стварању, претечама онога што је  њима данас доступно. Ученици су успели и да сазнају на који начин је најбоље указати прву помоћ, како препознати здраву храну, како помоћи жовотињама, како се праве протезе, на који начин функционише рентген апарат, како се дијагностикују одређене болести и који инструменти су у откривању истих неопходни. Након завршетка обиласка, ученици су, сабирајући утиске и међусобно говорећи један другоме шта их је фасцинирало, рекли да се већ сада радују следећој посети Фестивалу науке.

Заједно са ученицима Фестивал су посетили и следећи наставници: Милена Брковић, Наташа Милојевић, Цонка Станков, Светлана Стојановић, Биљана Вујашевић, Сњежана Велимировић, Милица Живаљевић и Слађана Ђорић.

Погледајте богату галерију фотографија:

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.