Ученици осмог разреда у посети Шумарској школи у Краљеву

ДешавањаComments Off on Ученици осмог разреда у посети Шумарској школи у Краљеву

У оквиру програма професионалне оријентације, ученици осмог разреда, су у пратњи Анице Саковић, стручног сарадника – педагога и Биљане Вујашевић, наставника биологије, посетили Шумарску школу у Краљеву, дана, 21.12.2017. године. Ученици су обишли школски простор, специјализоване учионице и кабинете. Посетили су и арборетум школе и представљена им је разноврсна збирка дендрофлоре коју школа поседује. На тај начин ученици су се упознали са експонатима који репрезентују флору и фауну наше земље.

Након обиласка наведеног присуствовали су предавању наставника Шумарске школе о очувању биодиверзитета и том приликом су стекли знање о разноврсности биљног и животињског света, заштићеним врстама и потреби и начинима очувања природе.

Потом су учествовали у радионицама заједно са ученицима Шумарске школе састављајући дрвену новогодишњу јелку, припремљену у столарској радионици од рециклажног материјала, и израдили су украсе за јелку. Као поклон Шумарске школе нашу школу сада красе две дрвене новогодишње јелке, у матичној школи  и издвојеном одељењу на Берановцу. Циљ посете је и остварен уз одличну забаву и добро расположење.

Ученици ће на часовима одељењског старешине другарима пренети своја искуства и научено приликом посете Шумарској школи у Краљеву.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.