Ученици ОШ „Вук Караџић“ у акцији 102 као 1

ДешавањаComments Off on Ученици ОШ „Вук Караџић“ у акцији 102 као 1

Град Краљево уз подршку Сталне конференције градова и општина и Министарства државне управе и локалне самоуправе, ове године обележава петогодишњицу мајских поплава из 2014. године и тим поводом организује низ активности у циљу подизања свести и значаја о превенцији од елементарних непогода.

У акцији 102 као 1 ове године обухваћено је 17 градова и општина у сливу Западне Мораве у акцији смањења ризика од катастрофа. Координатор ове акције је Одељење за послове цивилне заштите Градске управе града Краљева. Окупљањем тимова волонтера реализује се чишћење отпада са потока и река, извлачење грања и садња дрвећа, чиме се смањује ризик од поплава и катастрофа.

Акција се по трећи пут спроводи у великом броју градова и општина у Србији, а ове године поприма и међународни карактер.Тим поводом ученици петог разреда дали су свој допринос 19.маја 2019.године волонтерским учешћем у акцији 102 као 1.

Учешће младих у акцији има посебан значај јер поред васпитног циља, јавности шаљемо поруку да је могуће спречити факторе ризика од катастрофа. У акцији је учествовало 40 ученика петог разреда који су се добровољно пријавили да учествују, у пратњи наставнице биологије Биљане Вујашевић, која их је претходно информисала о значају саме акције и наставнивнице Ане Пантовић која је помогла у реализацији активности.

Ученици су сакупљали отпад на подручју Ковача до Жиче. Спонзори су се побринули да сви добију рукавице и освежење, а подељене су им мајце и качкети. Пролазници су били веома заинтересовани и слика тако великог броја ученика који су вредно сакупљали отпатке привукла је велику пажњу. Било је много похвала,а једна бака је спонтано поклонила групи ученика чоколаду.

Организатори су се захвалили ученицима на учешћу у акцији и похвалили њихов труд. Верујемо да ће акција постати све масовнија и да ће јачање еколошке свести сваког појединца допринети бољој, лепшој и здравијој средини у којој живимо.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.