Ученички парламент на трећој конференцији у Смедереву

ДешавањаComments Off on Ученички парламент на трећој конференцији у Смедереву

Координатори и представници Ученичког парламента наше школе присуствовали су трећој конференцији Ученичког парламента централне Србије. Представници десет округа окупили су се у Смедереву и разговарали о темама које су важне за ученике и утицај медија на њих.

Тема овогодишње, треће конференције, била је ”Утицај медија и развој медијске културе код основац”. Домаћин конференције била је Основна школа ”Др Јован Цвијић” из Смедерева. На почетку било је представљање школа и рада њихових Ученичких парламената. Нашу школу и рад парламента презентовала је Марија Трбољевац, ученица осмог разреда.

20171019_114440

У оквиру конференције одржане су четири радионице у којима су учествовали ученици. Радионице су одржане у Галерији “Нинић”, а то су: “Утицај медија на децу адолесцентног узраста и медијска кутура деце”, “Да ли култура може младима да понуди алтернативу савременим медијима и друштвеним мрежама?”, “Друштвене мреже или књига, изложба, концерт” и “Искуство других држава. Адолесценти између социјалних мрежа и класичних културних вредности”. У оквиру радионица ученицима су размењивали мишљења о медијима, друштвеним мрежама, култури и стекли нова сазнања од својих предавача.

Након радионица и лепог дружења уследило је разгледање туристичко културних знаменитости Смедерева.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.