Ученички парламент освојио прво место на конференцији ученичких парламената Централне Србије

ДешавањаComments Off on Ученички парламент освојио прво место на конференцији ученичких парламената Централне Србије

Oдржана је  8. конференција  ученичких парламената Централне Србије. Наша школа је  традиционални учесник ове манифестације.

Ове године скуп парламената Централне Србије бавио се проблемом функционисања ђачких парламената у школама. Представници десетак округа окупили су се 29. септембра 2022. године у Смедереву и разговарали су о темама и проблемима везаним за функционисање ђачког парламента. Осим представника школа, учешће су узели и гости из релевантиних организација и институција.

Ове године је рад био организован кроз радионице у којима су ученици водили главну реч. Тема овогодишње, пете  конференције, била је: „Функционисање ученичког парламента данас“.

Након радионица одржано је такмичење ђачких парламената где је наша школа освојила прво место. Питања и задаци на тесту су обухватала проблеме и ситуације карактеристичне за школу. Такође на тесту су била и питања која се односе на функционисање школе, дечија права, демократију, толеранцију, ненасиље, Европску унију.

Тим наше школе чинили су Ања Пантелић, Јана Максимовић и Андреј Павловић,  у пратњи координатора ученичког парламента Марка Јоргића.

На крају дана ученици и наставници ишли су на разгледање туристичко културних знаменитости Смедерева.

Maрко Јоргић, наставник верске наставе

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.