У знаку књиге и читања

ДешавањаComments Off on У знаку књиге и читања

Како би промовисала  књиге и читање,  развијала читалачке навике и лепо казивање код  најмлађих ученика, школска библиотека расписала је  ликовни конкурс „Како видим школску библиотеку“ за ученике  првог и другог разреда који су се ове године по први пут нашли у библиотеци. Најуспешнији ученици: Дуња Величковић II4, Нађа Милашиновић II3 и Михајло Бањац II5 нагарађени су дипломама и књигама, а сви ученици  I1 се похваљују за своју маштовитост и креативност. Најлепши  ликовни радови изложени су у школској библиотеци.

Октобар је месец књига и школских библиотека, а сваки последњи  понедељак у месецу  октобру школски библиотекари обележавају као  свој дан – Међународни дан школских библиотекара.

Током октобра   радост читања и тајне школске библиотеке открили су први пут прваци из матичне школе и издвојеног одељења на Берановцу. Упознали су простор библиотеке,  библиотекарке, разгледали су изложене књиге и сликовнице, упознали  су  се са правилима понашања у библиотеци и сазнали како да правилно чувају позајмљене књиге. Сви су постали чланови библиотеке, а са радозналошћу су прелиставали изложене књиге и сликовнице у „кутку за читање“. Ученици II2 су редовни посетиоци   школске библиотеке, а  овог пута су  у простору библиотеке,  окружени књигама  рецитовали песму „Тајна“ Мике Антића. Најбољe рецитаторe учитељица је наградила  петицама.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.