ХОЋУ ДА САЧУВАМ ПЛАНЕТУ!

ДешавањаComments Off on ХОЋУ ДА САЧУВАМ ПЛАНЕТУ!

У оквиру пројекта који финансира амбасада Аустралије у Србији, у издвојеном одељењу краљевачке школе “Вук Караџић” на Берановцу, одржане су трибина “Хоћу да сачувам планету” и еко акција “Дрво моје генерације”

Двориште издвојеног одељења основне школе “Вук Караџић” на Берановцу од данас је богатије за 20 младих стабала засађених у оквиру акције “Дрво моје генерације”, јер ОШ „Вук Караџић“, као промотер здравих стилова живота, који обухватају и заштиту и  очување животне средине, константно ради на развијању еколошке свести код деце и одраслих. Школа “Вук Караџић” ове године, поред низа еколошких акција и радионица, реализује пројекат “Хоћу да променим планету” уз помоћ ДАП (Програма директне подршке) који финансира амбасада Аустралије.

3253

Амбасада у Србији ове земље која једина на свету има цео континет за себе, овој школи је донирала лап-топ, пројектор, платно и штампач. Ђаци су  спровели анкету на узорку од 100 суграђана. Учесници данашње трибине били су професори Шумарске школе, представници локалне власти, “Србијашума” и ЈКП “Чистоћа”. Као учесници трибине ђаци су се данас највише интересовали како да препознају ретке биљне врсте и за начине да се оне у нашој земљи заштите.

Заменик амбасадора Аустралије Глен Моррисон, од директорке школе «Вук Караџћ» Биљане Барловац, добио је на поклон слику-рад ученика ове школе са мотивима Краљева.

3255

Трећи корак овог пројекта биће реализација позоришне представе „Кажем гласно свету: Хоћу да сачувам планету“ која ће премијерно бити изведена крајем априла у Краљевачком позоришту.

Последњи, четврти корак пројекта је акција прикупљања старог папира под називом „У канти је место најлон кеси, а папир за рецикалжу ти донеси“, која ће бити реализована на крају школске године.

Извор: http://www.krug.rs/vesti/drustvo/1537-hocu-da-promenim-planetu.html?hitcount=0

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.