Арно Гујон у Јутарњем програму о нашој представи

ДешавањаComments Off on Арно Гујон у Јутарњем програму о нашој представи

После објаве поруке на друштвеним мрежама Арноа Гујона да тражи дечака из Краљева који га глуми у представи „Свети Сава осам векова међу нама“ изазвала је позитивне реакције код великог броја људи и медија.

Поводом тога француско – српски хуманитарац је гостовао у Јутарњем програму на телевизији Прва код Јоване и Срђана, где је истакао да је видео снимак дечака како глуми и да има жељу да упозна свог српског двојника из Краљева, Огњена Ивановића. Рекао је да је био веома изненађен што је његов лик део те представе и да му се текст који је говорио мали глумац из Краљева веома допао.

Захваљујући нашој директорки Биљани Барловац Арно Гујон је ступио у контак са Огњеном и том приликом Арно је изјавио у Јутарњем програму: – Основа школа „Вук Караџић“ долази са својом представом у Београд 19. априла на Богословији, тамо ћу да идем и да га упознам и да слушам целу представу која је стварно прелепа и где ме је све ово дирнуло.

Снимак Арновог гостовања на ТВ Прва можете погледати на следећем линку (први део снимка на двадесетом минуту):

http://www.prva.rs/web-tv/emisija/jutro-sa-jovanom-i-srdjanom/39789/jutro-sa-jovanom-i-srdjanom—26032018/114852/1-deo.html

 

У представи „Свети Сава осам векова међу нама“ чије је ауторско дело наставника верске наставе Михајла Живковића и његових сарадника наставника Марка Јоргића, Сандре Рудњанин и Иване Кекерић, ученици су на аутентичан и занимљив начин оживели значајне личности из наше историје, а Савине поруке чули смо и кроз речи његових настављача Надежде Петровић, Милунке Савић, Вука Караџића, Михајла Пупина, Косовке девојке, Десанке Максимовић, Флоре Сендс, Мокрањца, кнегиње Милице. У представи се поред знаменитих личности из српске историје као Савини настављачи појављује и Савин настављач данашњег времена господин Арно Гујон.

Ученике и њихове наставнике очекује четврто јавно извођење представе на великој сцени Православног богословског факултета 19. априла у Београду.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.