ХУМАНОСТ ИЗНАД СВЕГА

ДешавањаComments Off on ХУМАНОСТ ИЗНАД СВЕГА

Национално удружење  родитеља и деце оболеле од рака, НУРДОР, сваке године обележава 15. фебруар Светски дан деце оболеле од рака.

Oве године акција носи назив ,,Засади живот”. Ово удружење основали су родитељи деце која су се изборила са овом опаком болешћу, али у удружење су се укључили и бројни лекари, психолози и пријатељи деце из целе Србије.

Ове године наша школа се одазвала позиву за симболично прикупљање  ночаних средстава, која се употребљавају за лечење ове деце. У акцији су учествовали сви ученици наше школе као и запослени. За симболичних 100 динара ученици ће добити оловку са упакованим семеном нане, босиљка или лаванде са упутством за сејање. Семе биљке представља наду и жељу да се добро шири и засејава као лековита биљка. Свако семе представља нови живот али и нову веру да ће добро да победи.

Посвећеност, упорност и транспарентност рада, као и постигнути резултати, учинили су да Нурдор постане препознатљив широј јавности. Школа као образовна установа увек се одазива оваквим или сличним акцијама.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.