Часови наших учитеља и наставника на РТС-у

ДешавањаComments Off on Часови наших учитеља и наставника на РТС-у

Због лоше епидемиолошке ситуације, ова школска година је започела на другачији начин у односу на претходне. Одељења су подељена на групе, млађи основци похађају наставу свакога дана, са мањим бројем часова, а старији у школске клупе седају сваког другог. Поред образовних платформи које се користе, један од основних видова подршке ученицима јесте настава на даљину,односно часови који се емитују на каналима РТС-а.

Школска управа Краљево добила је задатак да сними 220 часова који ће се емитовати на јавном сервису. Међу 88 наставника и учитеља који су своје знање и искуство преточили у телевизијске часове, налази се и 6  из наше школе. Три учитељице су за основце припремиле часове-Марија Стошић је била предавач на часовима математике, Марија Ракић је снимила часове музичке културе,а Данијела Грујић часове ликовне културе. Часове за старије разреде су снимила три наставника наше школе: Сандра Рудњанин, наставница српског језика и књижевности, Биљана Вујашевић, наставница биологије и Миленко Ђурић, наставник историје.

Наставница  Љиљана Ракић била је супервизор за преглед часова за 7. и 8. разред из географије, док је техничку подршку снимању часова пружио Марко Јоргић, наставник верске наставе у нашој школи.

Због измена у школском календару, часови краљевачких учитеља и наставника емитовани су последњег дана у првом полугодишту, а сви преостали снимљени часови биће приказани у току наредне две недеље на каналу РТС 2, РТС 3 и сајту Моја школа РТС Планета.

Последњег наставог дана приказан је један час Марије Стошић ( математика, први разред) и два часа Марије Ракић (музичка култура, трећи разред и четврти разред).

У наредним данима можете погледати и следеће часове:

Марија Стошић, први разред, математика, 18. и 19.јануар

Марија Ракић, трећи разред, музичка култура, 22. јануар

Данијела Грујић, трећи и четврти разред, ликовна култура, 20. и 27. (или 28) јануар.

Сандра Рудњанин, пети и шести разред, српски језик и књижевност, 19, 26.и 27. (или 28)јануар

Биљана Вујашевић, пети и шести разред, биологија, 20. и 26. јануар

Миленко Ђурић, шести разред, историја, 18. и 25. јануар

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.