Чувам те – онлајн платформа

ДешавањаComments Off on Чувам те – онлајн платформа

Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу покренула је пројекат за успостављање националне платформе за превенцију и сузбијање насиља у школама под називом “Чувам те”.
Платформа на једном месту представља јавности, а посебно циљним групама – ученицима, родитељима и наставницима све предузете мере, доступне програме, активности и актуелности, али и кроз едукативни део подиже ниво знања и информисаности о овој теми.

Циљ онлајн обука на платформи Чувам те, јесте да ученицима, родитељима и запосленима на једноставан и поуздан начин омогући да стекну најважнија знања и компетенције из области превенције вршњачког насиља. Обуке је осмислило Министарство просвете, науке и технолошког развоја и садрже проверена знања и вештине које ће подићи компетенције све три групе на ову тему.

Зинтересованима су доступне информације  о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора.

Едукативни садржаји су намењени свимродитељима, наставницима и ученицима

(Ученици основно школског узраста ће обуке похађати самостално, али уз претходну сагласност родитеља или старатеља, у складу са Законом о заштити података о личности).

Oбукама можете приступити у било које време и са било ког уређаја на домену: cuvamte.gov.rs

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.