Чувари среће обележавају Међународни дан еколошког покрета

ДешавањаComments Off on Чувари среће обележавају Међународни дан еколошког покрета

Основна школа „Вук Караџић“ у Краљеву настоји да буде школа савремене наставе са чистим, уређеним и пријатним простором која постаје центар образовне изузетности у локалној средини у погледу екологије и очувања животне средине.

Обележавање међународног Дана еколошког покрета представља једну од активности уоквиру нашег континуираног рада на подизању свести о очувању животне средине и иновирања наставног процеса интердисциплинарним тематским приступом.

У циљу подршке развоја еколошке свести код ученика млађих разреда основне школе, нашу школу су посетили Игор Цветковић, члан градског већа Града Краљева, Славица Поповић, шеф одсека за заштиту животне средине, Данијела Богавац, Ранка Мирковић и Бранка Чубриловић, саветници за заштиту животне средине, Милица Ивић, приправница, Неда Стефановић, представница ЈКП „Чистоћа“ и Саво Туфегџић, представник Удружења за културне, уметничке и друштвене делатности Поморанџе – Краљево. Том приликом су млади талентовани ученици првог разреда извели приредбу по ауторском тексту Данијеле Грујић, „Чувари среће“, преносећи важну поруку „.Док је здраво окружење и ми ћемо здравибити!“. Гости су разговарали са маленим глумцима, али зато великим чуварима природе, дали им подршку и савете за даљи рад у области заштите животне срединеи даровали мајце, оловке и „Еколошки буквар“ који је резултат заједничког пројекта Удружења за културне, уметничке и друштвене делатности „Поморанџе“ Краљево и Савета за заштиту животне средине Града Краљева. Ученици одељења I2 су, вођени учитељицом, Данијелом Грујић, и педагогом, Аницом Саковић, у оквиру тематског дана, итегративном наставом повезали садржајесрпског језика, математике, физичког и здравственог васпитања и ваннаставних активности саеколошким активнизмом, проширили своја знања, стекли значајна искуства, развијали своје вештине и својим деловањем наставили да шире идеју о бољој и зеленијој будућности.

Галерија фотографија:

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.