25.03.2016. СРПСКО – МАЂАРСКИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ

ДешавањаComments Off on 25.03.2016. СРПСКО – МАЂАРСКИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ

СРПСКО-МАЂАРСКИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ, БУДИМПЕШТА

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Будимпешти 25.03.2016. године, традиционално је одржан Српско-мађарски пословни форум. Регионална привредна комора Краљево је била организатор и иницијатор овог сусрета, на коме су се привредници представили својим потенцијалима, како привредним, тако и туристичким, угоститељским, образовним и трговинским. Међу гостима су били и представници две школе и то Основне школе „Вук Караџић“ из Краљева и Угоститељско-туристичке школе из Врњачке бање.

На самом почетку Раде Дробац, амбасадор Републике Србије, пожелео је добродошлицу гостима и нагласио да је сарадња Србије и Мађарске све боља.

Форуму су присуствовали Жолт Чутура заменик државног секретара у Министарству спољних послова и спољне трговине Мађарске, Имре Варгаизвршни потпредседник Мађарско-српског пословног савета, као један од суорганизатора, Петрашин Јаковљевићпредседник Регионалне привредне коморе Краљево, представници веома успешних фирми и представници образовних институција на територији Рашког округа и Мађарске.

Представници наше школе су разменили икуста са представницима основне и високе школе из Дунавивароша, а у даљем контакту путем мејла договорила сусрет и ближу сарадњу.

У оквру сарадње договорен је рад на будућим пројектима, размени како практичних искустава тако и наставног особља и ученика.

Може се рећи да је посета Мађарској била велико и драгоцено искуство за нашу школу, где смо предочили рад исте и отвореност за прекограничну сарадњу и усвајање нових искустава.

У блиској будућности планирамо посету Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola и Универзитету Дунавиварош.

Посету успешних привредника и школа Будимпешти пратили су локални медији и чланак о истој може се наћи на следећим линковима.

http://www.snnovine.com/viewer/2016/14/

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/Vesti/2257631/U+Budimpe%C5%A1ti+predstavljene+privredne+mogu%C4%87nosti+centralne+Srbije.html

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.