eTwinig семинари у ОШ “Вук Караџић” у Краљеву

ДешавањаComments Off on eTwinig семинари у ОШ “Вук Караџић” у Краљеву

У Краљеву, у Основној школи ,,Вук Караџић”, 28. и 29. марта одржан је семинар за две групе полазника под називом Ка квалитетнијим еТwining пројектима. Семинар је имао за циљ да упозна наставнике и професоре али и ученике шта је то еТwining мрежа и на који начин овај вид наставе може да се искористи у Србији. Представница националног тима за подршку еТwining Ивана Банковић упознала нас како је све ово замишљено:

еТwining је портал који повезује запослене у образовно васпитним институцијама широм Европе. Наставници могу да се повежу са својим колегама из иностранства из различитих земаља Европе, да међусобно размењују идеје, примере добре праксе, наставне материјале, да заједнички осмишљавају виртуелне пројекте које ће спроводити са својим ученицима у својој школи. еТwining портал омогућава да ученици буду повезани са својим вршњацима из иностранства.

За еТwining мрежу заинтересовани су многи у Србији, влада велико интересовање. Бесплатне еТwining едукације организоване су у три града у Србији, у Зајечару, Сремској Митровици и Краљеву. Домаћин семинара у Краљеву била је Основна школа ,,Вук Караџић”, директорка Биљана Барловац истакла је следеће:

Велико ми је задовољство што се ова едукација одржава у нашој школи и што смо имали прилику да угостимо национални тим испред Фондације Темпус. Све ово што радимо је веома корисно за колеге у образовању, ово је један од начина да се повежемо са колегама широм Европе.

Поред просветних радника из Краљева данашњем семинару присуствовали су заинтересовани наставници и учитељи из других градова из Србије.

Галерија фотографија са одржаног првог семинара 28.3.2019. године:

 

Галерија фотографија са одржаног другог семинара 29.3.2019. године:

 

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.