OПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ

ДешавањаComments Off on OПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ

Календаром такмичења и смотри за школску 2021/2022. годину Општинско такмичење ,,Читалићи кликераши“ предвиђено је за 16. март. Градска библиотека ,,Стефан Првовенчани“ као партнер пројекта на челу са својом директорком обезбедила услове да се такмичење одржи на Дечијем позајмном одељењу ове установе. На такмичењу су били ученци из осам основних школа нашег града,који су на школском такмичењу обезбедили услове да данас буду учесници у решавању теста.

Учеснике, њихове менторе, дежурне наставнике поздравиле су директорка библиотеке Јасминка Марковић као и директорка Основне школе ,,Вук Караџић“, као представник установе која има координаторску улогу у Рашком округу  од 2017. године. У такмичарској атмосфери како и доликује љубитељима књиге и писане речи учествовали су ученици основних школа: ,,Вук Караџић“ Рибница, ,,Свети Сава“ Рибница, ,,Ђура Јакшић“ Конарево, ,,Чибуковачки партизани“, ,,Милунка Савић“ Витановац, ,,Бранко Радичевић“ Витковац, ,,Доситеј Обрадовић“ Врба, ,,Драган Маринковић Уча“ Адрани. Подршку су имали од радника библиотеке, својих родитеља и старатеља, ментора, учитеља и наставника.

Најуспешнији ће добити прилику да учествују на Међународном такмичењу у мају месецу у Алексинцу, одакле је и ово такмичење и смотра потекло.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.