Награде на конкурсу „Крв живот значи“

ДешавањаComments Off on Награде на конкурсу „Крв живот значи“

Црвени крст Србије традиционално сваке године у марту расписује конкурс за децу и ученике, односно све предшколске  установе, основне и средње школе, под називом „Крв живот значи“.

Тема конкурса била је лепота даривања и доброте у виду добровољног давања крви, а ученике наше школе инспирисала је да се изразе литерарно, односно, да напишу поруке које промовишу солидарност, даривање, здравље. Поводом обавежавања Националног дана добровољних давалаца крви у свечаној сали Клуба одборника Града Краљева у петак, 10. маја 2024. одржана је свечаност на којој су додељене награде најуспешнијима у свим категоријама.

У категорији од 5. до 8. разреда за најбољу СМС поруку све три награде припале су ученицима наше школе: Огњен Лугић (8/1) освојио је прво место, Петра Радовановић (8/1) друго, а Петра Трбољевац (6/3) треће место. Ученици су добили књиге и захвалнице, а награђени су и њихови ментори, Слађана Милојевић и Сандра Рудњанин, наставнице српког језика и књижевности. Свечаности је присуствовала и  Љиљана Ракић, наставница географије и потпредседница Црвеног крста Краљево, која је и руководилац Подружнице Црвеног крста у нашој школи.

Још једна лепа вест је у току ускршњих и првомајских празника стигла из Црвеног крста Србије: рад наше Петре Трбољевац је освојио 1. место на националном нивоу. Петри ће вредна награда бити додељена половином јуна у Београду, на Светски дан добровољних давалаца крви.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.