МАЛИ ЧУВАРИ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

ДешавањаComments Off on МАЛИ ЧУВАРИ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Међународни Дан планете Земље обележава се сваке године 22. априла, још од 1970. године, са намером да се скрене пажња на значај очувања природе и спречавања негативних последица људских активности по животну средину.

Дана, 24.04.2024. године, ученици трећег разредна матичне школе у Рибници су заједно са бибилиотекаром Драганом Бунарџић, наставником математике Миланом Андријанићем, учитељицама Данијелом Грујић и Јеленом Митрић овај важан дан објединили кроз амбијенталну наставу. Ученици су посетили Народну бибиблиотеку „Стефан Првовенчани“ у Краљеву,  Народни музеј и учествовали у радионици КДУ-а „Васкршња чаролија“.

 На Дечјем одељењу градске библиотеке извели су драмски текст „Суђење“ Лазе Лазића,  а затим кроз дискусију указали на проблеме са којима се планета Земља суочава, односно улогу човека у очувању животне средине.  Трећаци су се  по први пут нашли у Народном музеју и имали су прилику да се упознају са редовном поставком музеја и да открију значајне чињенице из даље и ближе прошлости нашег града. Упоређујући живот у прошлости  и данашње време, ученици  су могли да уоче разлике  у начину живота на планети Земљи  некада и данас.

Циљ тематског дана и амбијенталне наставе био је да  се код ученика  развија љубав према планети Земљи, еколошка свест и правилан и одговоран однос према друштвеној заједници и природном окружењу кроз сарадњу са институцијама културе.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.