Васкршњом чаролијом чувамо планету

ДешавањаComments Off on Васкршњом чаролијом чувамо планету

Ученици наше школе су у среду, 24.4.2024. године, је у Дому војске у Краљеву, учествовали у радионици под називом „Васкршња чаролија“,  коју је организовало Краљевачко друштво учитеља, у сарадњи са Дечјим селом Краљево и Народним музејом у Краљеву.

Манифестацију је свечано отворио краљевачки дечји песник и писац Милоје Радовић, а изложбу је посетио и градоначелник др Предраг Терзић.

На радионици су ученици млађих разреда основне школе имали прилику да од кустоса Народног музеја, сазнају више о традиционалним начинима бојења ускршњих јаја и опробају се у оваквим техникама.

Након тога представници наше школе, као и представници других школа (15 тимова), су украшавали  бојама велико јаје од иверице. Ученици су и поред личног ангажовања у осликавању користили прилику да упознају вршњаке из других школа, да размене искуства, виде различите мотиве и технике осликавања јаја и упознају лично ускршњег зеца (маскоту). За сву децу, учеснике радионице, припремљени су симболични поклони, а за најкреативнија три тима и награде.

Тим наше школе је носио име Чувари планете, а само име је пратило и тему осликавања модела јаја. 

Са жељом да се и у празничним данима брине о нашој планети и стави акценат на еколошке теме, представници наше школе су се обратили и медијима.       

                                                                                      Данијела Грујић, мастер учитељ

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.