Волонтери Црвеног крста Краљево увек са нама

ДешавањаComments Off on Волонтери Црвеног крста Краљево увек са нама

Ове школске године са волонтерима  Црвеног крста Краљево дружили смо се три пута. У септембру су ђаци  прваци  обновили  и проширили своја знања о безбедности у саобраћају. Подсетили су се неких саобраћајних прописа, с посебним нагласком на прелазак преко пешачког прелаза, везивање појаса током вожње, као и безбедну вожњу бициклом .

У новембру  обележили смо Месец  борбе против  болести зависности.  Организовано  је предавање и радионица  за заинтересоване ученике старијих разреда  и чланове хуманитарно-здравствене секције.   

Светски дан борбе против AIDS-а – 1. децембар  обележили смо предавањем и радионицом за чланове Ученичког парламента  и хуманитарно-здравствене секције. Волонтери Црвеног крста Краљево, Богдан, Марија и Анђела, као  и   Снежана Апостоловић, стручни сарадник за здравство упознали су ученике о разликама између HIV-а  и AIDS-а. Научили смо да је тестирање на HIV   једини начин да се утврди да ли је особа заражена вирусом HIV.  То би требало да буде саставни део бриге о здрављу сваког појединца, а посебно оних који су изложени ризику. Рано откривање HIV инфекције омогућава правовремено лечење и очување квалитета живота особа инфицираних HIV-ом, као и заштиту других, односно спречавање преношења HIV -а у блиским контактима. Иначе слоган овогодишњег обележавања Светског дана борбе против HIV / AIDS-а је „Нека воде заједнице“.

Очекујемо да ће се успешна сарадња и даље наставити, а све у циљу безбедности деце и неговања здравих стилова живота.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.