Зелена Дечја недеља

ДешавањаComments Off on Зелена Дечја недеља

Сваке године се Дечија недеља обележава на креативан начин, истичући значај деце као будућности цивилизације, дечјих права са жељом да се смањи број  деце којима су та права ускраћена и подстицање креативности као значајне улоге у развоју  човечанства.

Деца морају да добију најбољи могући почетак у животу. Њихов опстанак, заштита, раст и развој у добром здрављу и уз правилну исхрану су суштински основ људског развоја. Ове године Краљевачко друштво учитеља је поставило нови циљ који је у складу са бригом о будућности младих генерација. Наиме, идеја Дечје недеље ове године је еколошка тема и односи се на жељу да деца расту и развијају се у здравом окружењу. Зато је КДУ у сарадњи са ЈКП „Чистоћа“ организовало садњу младих перена, жбунастих и дрвенастих садница.

Наша школа је, као једна од школа која придаје велики значај еколошким темама са задовољством учествовала у поменутој акцији. Тако је група ученика трећег разреда у петак, 6. октобра 2023. године, заједно са учитељицом Данијелом Грујић и учесницима из девет основних школа из Краљева, засадила 30 младих садница.

 Место садње младица је парк испред вртића „Бамби“ у Рибници, који је једно од омиљених места окупљања деце и омладине у насељу.

Сада је поменути парк оплемењен различитим биљним врстама, о којима ће млађи нараштаји бринути, а који ће значајно обогатити парковску површину. Свако дете има право да расте у здравој средини, слободно време проводи на чистом ваздуху и здраво се развија. Ова акција је допринела стварању услова за поменуто.

Бригом о својој животној средини бринемо о нашем здрављу, здрављу других, али и о будућим генерацијама.

Данијела Грујић, професор разредне наставе

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.