„КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА“ 2024. ГОДИНЕ

ДешавањаComments Off on „КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА“ 2024. ГОДИНЕ

Сваке године у марту месецу одржава се  Међународно математичко такмичење „ Кенгур без граница“.

„Кенгур без граница” је тест такмичење. Сваки задатак има 5 понуђених одговора од којих је само један тачан. Тест садржи 30 задатака са три степена тежине (по 10 задатака) које ученици од 5. разреда основне школе до 4. разреда средње школе раде 90 минута. Ученици 3. и 4. разреда основне школе треба да одговоре на 24 питања за 75 минута и за њих су задаци подељени по тежини на групе пo 8 задатака. Ученици 1. и 2. разреда основне школе добијају 18 занимљивих задатака, подељених у три групе по 6 задатака, које треба да реше за 60 минута. Награде се додељују после финалног такмичења

Основни циљ такмичења је популаризација математике. Циљ такмичења је и повећање интересовања ученика за математику и природне науке, као и степена логичког и комбинаторног мишљења, разумевање текстова и примене стеченог математичког знања.

Такмичење се спровиди у преко 90 држава широм света.

Традиционално, наша школа је учествовала на овом такмичењу. Данас је око 100 наших ученика од првог до осмог разреда решавало   задатке из математике. Похвале за све ученике који су се такмичили , као и за наставнике математике  који су учествовали у његовој реализацији.

Координатор такмичење
Милан Андријанић, наставник математике

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.