Обележен Међународни дан школских библиотекара

ДешавањаComments Off on Обележен Међународни дан школских библиотекара

Сваког последњег понедељка у октобру, школски библиотекари широм света обележавају Међународни дан школских библиотекара. Ове године желели смо да истакнемо значај читања и књига у животу сваког детета, а нарочито бајки које заузимају важно и значајно место у одрастању. Довољно је да чујемо „Некада давно…“ „Био једном један…“ да за тренутак напустимо време и простор реалног света и уђемо у чудесни свет бајки где је све могуће, где се бори добро и зло, али  је сваком несумњиво јасно ко на крају треба да победи.

У школској библиотеци организована је радионица „Бајке и народне приче“ где смо са ученицима првог разреда матичне школе разговарали о њиховим омиљеним бајкама, библиотекарка им је прочитала бајку по избору, показала им бројне књиге бајки којима располаже школска библиотека, а  ученици су  имали задатак да нацртају омиљене ликове из бајки. Други део радионице био је посвећен одликама бајки и разлици између ауторске и народне бајке, у њој су учествовали ученици петог разреда који похађају библиотечку секцију. 

У школској библиотеци, тога дана ученици су читали своје саставе и рецитовали песме, али и дела истакнутих књижевника, говорили о својим омиљеним књигама и препоручивали вршњацима шта да читају. Упознали су се са историјатом библиотека у свету и код нас, са најстаријим и највећим библиотекама, чувеном Александријском библиотеком, најпознатијим библиотекарима света и увидели значај књига и школских библиотека.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.