ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ СА ГОЧА

ДешавањаComments Off on ПЕСНИЧКИ ПОЗДРАВ СА ГОЧА

Да  настава у природи може да буде врло занимљива и садржајна ових дана смо се уверили боравећи на Гочу. Ученици првог и другог разреда ОШ,,Вук Караџић“ из Краљева  боравили су у школи у природи у периоду од 8. до 15 .марта 2024.године.Свакодневне активности везане су за боравак у природи, шетње, дружење, сликање, певање, плес…

Уторак,12. март био је по много чему посебан. Волети свој завичај је посебна емоција и велика љубав, а ,,Мала прича о великој Жичи“ је управо те емоције покренула. Милоје Радовић, наш завичајни, а песник светског гласа посетио је наше ученике на Гочу  и дружећи се са њима говорио своје стихове. На основу његове збирке  снимљен је и анимирани филм, а настанак тог филма подржало је сестринство манастира Жича. Монахиње су биле гошће  и заједно са песником  Милојем Радовићем говориле са ученицима о настанку манастира, његовом значају за историју, културу, књижевност и веру.

Данашњи дан је било несвакидашње  (КЊ)играње и око 150 малишана  школе са ушћа Рибнице у Ибар  путовало је кроз време и места око долине Краљева. Повремени кишни таласи  нису пореметили свакодневне активности,а особље одмаралишта је учинило све да буде пријатно свима.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.