,,ПУТЕВИ ВОДЕ“ И НАША ШКОЛА

ДешавањаComments Off on ,,ПУТЕВИ ВОДЕ“ И НАША ШКОЛА

У галерији КЦ Рибница, у понедељак, 19. фебруара промовисана је нова збирка поезије наше колегинице, учитељице Весне Ристовић.

Пета по реду збирка нас је повела путевима Европе и путевима воде која, колико год не водимо рачуна о њој,сталне је запремине.

,, Весна Ристовић не искива своје риме стрпљиво у чађавим ковачницама бирајући златне и сребрне украсе. У њеним песмама је све на прву, и мисао и рима. Чак и они давно искоришћени склопови као што су јадац-катанац, чокот-локот, камен-знамен, белутак-тренутак, спас-глас, пекла-текла, сунце-срце у њеном мисаоном распореду не звуче сасвим превазиђено. Успева да им удахне неку нову значењску свежину. Као што ни вода не може да се заустави и да промисли куда ће даље. Као што ни путеви између села и градова не иду куда они хоће.

„Путеви воде“ куда год и како год – не могу се зауставити. У нова сазвучја и тек искрсла сазвежђа уплитаће их читаоци. Повратници и вечите скиталице. Они који се огледају једни у другима.“-каже се у рецензији коју је написао песник Драган Марковић.

Штампање збирке подржала је  ОШ ,,Вук Караџић“ удружење ,,Феномена“ и појединци.

О књизи су говорили Милоје Радовић, песник и Миша Милосављевић, уредник књижевних програма КЦ Рибница.

На промоцији су певали ученици другог и шестог разреда, па је промоција протекла у знаку наше школе.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.