Савиндан у нашој школи

ДешавањаComments Off on Савиндан у нашој школи

Сваке година на овај дан, 27. јануара,  подсећамо се ко је био Свети Сава, шта нам је оставио у наслеђе и колика је била његова жртва. Говоримо о њему, он нам је инспирација за дела која стварамо њему у част. У препуном школском холу и ове године школска слава је обележена пригодним програмом који су припремили ученици и учитељи из ИО Берановац. Директорка школе Милена Брковић поздравила је све присутне и након приредбе уручила награде победницима на конкурсу који је расписан поводом Савиндана.

Теме литерарног конкурса су биле: Моја порука/питање Светом Сави (за ученике од 1. до 4. разреда) и Разговор са Светим Савом (за ученике од 5. до 8. разреда). Теме ликовног конкурса су биле: Портрет Светог Саве (за ученике од 1. до 4. разреда) и Топоними који носе Савино име (за ученике од 5. до 8. разреда). Сви радови су подељени у две категорије-млађи и старији разреди. Стручне комисије су одабрале најбоље у свакој категорији.

На ликовном конкурсу у категорији млађих разреда, 1. награду је добио Теодор Миловановић ( IV2), 2. награду Викторија Тошовић ( II4) и Михајло Бањац (III5), а 3. награду Анђелија Савић (I1). Специјалне награде добили су Михајло Павловић (II5) и Срећко Ђокић (IV4). У категорији старијих разреда, 1. награду равноправно деле Јана Долашевић (VIII2) и Јована Бјелић (VIII1), 2. награду Тара Трбољевац (VII2) и Дуња Лазаревић (V6), а 3. Петра Трбољевац (VI3) и Вељко Благојевић (VI5).

На литерарном конкурсу, у категорији млађих разреда 1. награда припала је  Богдану Кочовићу (IV6), 2. награда Сташи Сташић (IV6), 3.  Нађи Таков (II4). У категорији старијих разреда, 1. награду је добила Ана Чукановић (VII2), 2. награду Матија Савић (VII3), а 3. награду Матија Јелић (VII2).

Ове године је Свештенство Храма Светог Василија Острошког даривало прикладним поклонима најбоље ученике осмог разреда,  Душицу Рафаиловић и Матију Кочовића.

У оквиру хуманитарне акције коју су реализовали у децембру ученици, родитељи и наставници наше школе, припремљени су пакетићи који су подељени присутним ђацима.

Овај празнични дан је завршен обредом сечења славског колача и благословом свештеника и вероучитеља.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.