Стучни скуп ”Школски информациони систем за будућност”

ДешавањаComments Off on Стучни скуп ”Школски информациони систем за будућност”

Запослени у ОШ ”Вук Караџић”, као и сви заинетересовани за иновације у образовно -васпитном  процесу могли су да прате конференцију са међународним учешћем ”Школски информациони систем за будућност”.

Током ова три дана учесници су могли да слушају разноврсна излагања,  радионице, презентације, секције и трибине или сами узети учешће у дискусијама на тему савремених информационих технологија у служби образовног процеса.

21942458_10214877097227958_1337255423_n

Посебно интересовање је владало за теме ”Електронски дневник, за и против”, односно радионице на којима се могла пратити практична примена програма за електронски дневник, педагошку свеску са родитељским налогом, електронски портфолио наставника и ученика, програм за штампање сведочанства, програм за израду распореда часова и сл.  Поред поменутих програма, присутнима су презентовани и образовни софтвери, платформе за израду школског сајта и могућности интерактивне табле.

Посебно освежење коференције је било драмско извођење комада ”Краљевић Марко и Муса Кесаџија” ученика старијих разреда ОШ ”Вук Караџић” из Адашевца. Савремен хумористички приступ датој теми је доказ да школа не само да прати савремене трендове, већ се труди да и сама иновира и богати начин свог рада.

Стучни скуп  је реализован од 22.9. до 24.9.2017. године у Кончареву, код Јагодине.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.