Школа нам се препознаје по хуманости на делу

ДешавањаComments Off on Школа нам се препознаје по хуманости на делу

Између два Дана школе и чланови Хуманитарне секције су нас поново обрадовали. Посебно су се истакли чланови екипа прве помоћи Петлићи и Подмладак. Они су као победници Општинског односно Међурегионалног такмичења представљали  26.09.2015. године у Београду Црвени крст  Краљево на Државном такмичењу екипа прве помоћи. Петлићи су освојили прво, а подмладак осмо место.

Петлићи на победничком постољу: Миљана Павловић, Давид Базић, Филип Анђелковић, Марија Трбољевац, Вук Симовић и Никола Стојановић

Медаље и Захвалнице члановима екипа су  уручили  Председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић и делегат Међународне Федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца из Женеве господин Томасо Дела Лонга.

 

Екипа Петлића на Твитер профилу Томаса Дела Лонге

Екипа Петлића на Твитер профилу Томаса Дела Лонге

crveni-krst-3

Они су били најшармантнија екипа и најпријатније изненађење Државног такмичења:
Данка Трбољевац, Урош Коматина, Невена Ћуровић, Олга Милићевић, Тамара Јеремић (ученица ОШ “Свети Сава” притекла је екипи у помоћ након болести једног нашег члана) и Јована Милићевић.

crveni-krst-4

Поводом обележавања недеље Црвеног крста у мају 2015. године екипа наше школе заузела је друго место у квизу Шта знаш о Црвеном крсту који је органиизован на нивоу града.
Чланови наше екипе били су ученици петог разреда: Марија Трбољевац, Владимир Воштић, Давид Базић, Никол Стојановић и Михајло Раденковић.

crveni-krst-5

У октобру смо обележавајући Дечју недељу учествовали у Трци за срећније детињство где смо освојили бројне награде.

crveni-krst-6

У оквиру обележавања Октобра-Месеца правилне исхрани и бриге о старима посетили смо 20. октобра Дневни боравак за стара лица на Берановцу и поделили им воће.

crveni-krst-7

Ученици 4. разреда су делили воће старим лицима.

crveni-krst-8

У Народној библиотеци ” Стефан Првовенчани” 16.октобра обележен је Светски дан правилне исхране. Присуствовали су и наши ученици Олга Милићевић, Урош Коматина и Јована Милићевић са наставницама Јованом Пешић и Љиљаном Ракић.

crveni-krst-9

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.