СВЕТОСАВСКИ ДАНИ

ДешавањаComments Off on СВЕТОСАВСКИ ДАНИ

28У организацији Подружнице Друштва за српски језик и књижевност Краљево другу годину за редом одржава се манифестација Светосавски дани. Програм се састоји из такмичења из књижевности и језичке културе за ученике шестог разреда основне школе и награђивања литарарних радова пристиглих на литерарни конкурс.

У суботу, 23.01. 2016. године у сали Општине Краљево одржано је такмичење и додељене су награде победницима литерарног конкурса.

ww1Анђелија Рудњанин, ученица петог разреда наше школе, освојила је треће место за литерарни рад у категорији основних школа за драмски текст „Васионска збрка“. Анђелија и њена наставница српског језика Ивана Кекерић су награђене књигама, похвалницама и мајицама са логом Подружнице.

ww2

Тим наше школе у такмичарском делу чиниле су Анђелија Прашчевић, Кристина Пантелић и Марија Трбољевац, које су дошле у пратњи своје наставнице Сандре Рудњанин. Иако нису успеле да се изборе за једно од прва три места, измамиле су велики аплауз у такмичењу из области језичка култура и представиле нашу школу у најбољем светлу.

Честитамо свим учесницима ове манифестације!

ww3

 Добитник овогодишње Светосавске награде Града Краљева

Никола Шалинић, ученик одељења 8/4 ОШ „Вук Караџић“ Краљево.

© 2015 ОСНОВНА ШКОЛА "ВУК КАРАЏИЋ", Краљево. Сва права задржана. Страну израдио | S9 | WDT.