Златиборска чаролија

Манифестација „Добричино праскозорје“, посвећена нашем чувеном песнику Добрици Ерићу, овог септембра одржана је шести пут, а наша школа је по први пут узела учешће, и то у свим такмичарским категоријама. Међу најбољим такмичарима нашле су се и две наше ученице: Петра Трбољевац која је победила у категорији илустровања и Миа Спасојевић која је заузела 3. место у категорији компоновања. Поред вредних награда и захвалница које смо донели из Коњуше, неколико дана по повратку сачекало нас је велико изненађење: награђени ученици и њихови наставници  освојили су и наградно путовање на Златибор. Организатори путовања су Центар за културу и библиотека и Општина Кнић.

Укупно деветоро деце и пет њихових пратилаца су пуна три дана уживали у активностима на овој лепој планини. Наши домаћини, Маја, Биља и Саша, представници Центра за културу и Општине, учинили су све да ово путовање заиста буде незаборавно. Прве вечери присуствовали смо промоцији манифестације „Добричино праскозорје“ која је одржана у просторијама Културног центра, у огранку библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“.  Деца из школа са Златибора и из Чајетине поздравила су нас својим стиховима, а наши ученици су се представили песмом и рецитовањем. Ово је било право музичко-поетско вече на коме смо упознали полазнике књижевне радионице и видели раскошни таленат свих наших основаца.

Домаћини су нам у данима који су следили организовали низ активности: одлазак на затворени базен „Queen“, вожњу гондолом, посету водопада Гостиље, а обишли смо и Стопића пећину. Првог дана су се смењивали сунце и облаци, али ништа није могло да поквари лепо расположење свих учесника. Ово је била прилика да се упознају деца из других средина и школа, да се размене мишљења и искуства са колегама из Горњег Милановца, Раче, Титела и Груже: Ружом, Светланом, Теодором и Јеленом, а наше Петра и Миа започеле су нека нова, лепа пријатељства са Јелисаветом, Ивом, Јаном, Вукашином, Иреном, Ружицом и Лазаром.

Ово дружење ће бити настављено јер је планирано снимање спота за следеће „Добричино праскозорје“ у коме ће учествовати сви овогодишњи победници. Родиле су се идеје и за неке нове пројекте и сарадњу међу школама, а поздравили смо се речима: „Видимо се и следеће године у Коњуши!“ 

                                                                Сандра Рудњанин, наставница српског језика и књижевности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *