Различити или исти у срцу смо блиски

У току Дечје недеље библиотекарка је организовала  радионицу   са темом љубави и толеранције „Различити или исти у срцу смо блиски“ намењену најмлађим ученицима наше школе.

Радионица је реализована са ученицима  првог разреда матичне школе.  У уводном делу поведен је разговор са ученицима о породици, сличностима и разликама које постоје међу њима. Ученици су са пажњом слушали  узбудљиву причу у стиху  „Црвенци и Плавци“ Џулије Доналдсон са драматичним заплетом, обиљем хумора и неочекиваним решењем на крају. Ова прича нас  је подсетила на то колико је важна породица, као и да различитости постоје да бисмо их разумели и прихватили, а не да би нас раздвајале. 

Тумачењем ове вишеструко награђиване књиге, покренули смо   више тема које су подједнако значајне: предрасуде и важност њиховог превазилажења, прихватање различитости, толеранција, и оно што је најважније – љубав која увек побеђује. На крају радионице ученици су илустровали јунаке приче, а   радови ученика  биће изложени на  паноу школске библиотеке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *