Европски дан језика

Европски дан језика је иницијатива чији је циљ промовисање учења језика,а коју је,у сардњи са  Европском комисијом покренуо Савет европе 2001.године.Од тада се овај дан обележава  широм Европе 26. септембра сваке године.

Ове године у ОШ,,Вук Караџић“ овај датум обележен је низом активности у школи.

У нашој школи ученици поред матерњег уче енглески,немачки и изалијански језик.

Низом активности током септембра  на часовима су представљали свој крај. Тема пројекта била је ,,Туристички водич кроз наш крај“.

На сва четири језика ,уз подршку својих наставника ученици су представили свој град;установе културе,историјске споменике,манастир Жичу.

Крајња локација коју смо пројектом представили био је утврђени град Маглич на поред реке ибар.

Особеност овог места лежи у његовом географском положају али и самом доласку до њега.Како не постоји мост којим би се прешло до утврђења волонтери ,,Магичграда“ превозе туристе скелом.

Уз подршку Шумарске школе  из Краљева,која је уступила аутобус за превоз ,уз пратњу осморо запослених наставника,укупно  43.ученика је било у прилици да се нађе на скели.

Ученици 3/1 у пратњи учитељице, одређен број ученика од 5-8 разреда  у пратњи педагога,вероучитеља,библиотекарке,учитељице из продуженог боравка и наставнице енглеског  из утврђења су послате поруке мира на италијанском,енглеском,немачком и српском језику.

Заставице ових земаља уз заставу школе вијориле су се са врха куле.

Захваљујући фотографијама и снимцима настао је едукативни филм  ,,Туристички водич кроз наш крај“

Захваљујемо се Шумарској школи краљево,Волонтерском центру ,,Магличград“ и Фондацији Темпус на подршци и сарадњи за овај подухват.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *