Занимација и едукација за најмлађе

IMG-88cccf02c2b57bc91a0aa7847b545ad4-V-1140x500

Спојити лепо и корисно, обезбедити услове да се све изведе у најбољем реду, основни је задатак активности које се организују за децу и због деце.

У дворишту ОШ ,,Вук Караџић“ у Рибници, овог седмог јунског дана било је врло живо. Ни врућина, која је од раног јутра пржила асфалт школског дворишта није омела предшколце и ученике другог разреда матичне школе да се окупе поводом догађаја. Припадници саобраћајне полиције, жандармерије, полиције опше надлежности и ватрогасног одреда су у школском дворишту приредили показну вежбу техничке опремљености. Ученици другог разреда били су домаћини предшколцима из комшилука – вртићких група ,,Миломир“, ,,Звездани гај“, ,,Бамби“ и ,,Kids house“.

Мноштво малишана имало је прилику да разгледа и уђе у возила саобраћајне полиције, квадова, ватрогасних кола, да са припадницима полицијске управе разговарају о безбедности, ризицима, употреби возила, њиховој намени, укључивању сирена…

Невероватни изазов била је zip line тура. Уз подршку васпитача, учитељица, полицијских службеника много деце се опробало у овој адреналинској авантури.

Завршна активност је била својеврсна атракција. Из ватрогасног аутобомобила, уз помоћ црева у широком луку потекла је пена. Уз неописицу цику, вриску и радост малишани су сазнали колико је пожар опасан, али и како га угасити.

Врео јунски догађај завршио се са мокрим чарапама,али несвакидашња радост малишана је дан учинила још сунчанијим.

Акцију су заједнички спровели Министарство унутрашњих послова,радна јединица Краљево,ПУ ,,Олга Јовичић Рита“, са својим вртичким групама из Рибнице и са Берановца ,приватни вртић ,,Kids house”,као и школа домаћин ,,Вук Караџић“ из Рибнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *